El projecte Activem Pobles treballa des de la perspectiva de fomentar oportunitats laborals a les zones rurals, de forma innovadora i aprofitant els recursos endògens. En aquesta línia, durant l’any 2023 es va participar dins del Grup Motor del projecte Redel Rural Silver, impulsat per la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de fomentar propostes turístiques adaptades a la població “silver” , això és, aquella amb una edat igual o superior als 50 anys.

L’economia “silver”, des d’una perspectiva de context, és i serà un àmbit d’experimentació i millora de les empreses en general, des de la perspectiva d’haver de repensar els seus bens i serveis a fi d’adaptar-los cap a un client cada cop més de característiques “silver”. Això significa atendre a les seves necessitats, interessos i capacitats, i adaptar el model de negoci a aquests. Gairebé un 31% de la població espanyola té més de 64 anys; són més de cinc punts que fa dues dècades, quan la taxa se situava en poc més d’un 25%, segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que fan referència al 2023. Tot i que aquesta xifra no para de créixer any rere any, a les grans empreses els costa apostar pel que es coneix com l’economia “silver”.

Per a les zones rurals, on l’activitat econòmica necessita d’estímuls i iniciatives innovadores per contrarestar les dificultats que hi són presents, l’economia “silver” sorgeix com una via de treball amb la que es pot generar llocs de feina i fer evolucionar els recursos propis d’aquests territoris (culturals, naturals, gastronòmics, ….)

El projecte Activem Pobles proposa, així, la participació a dos Webinars introductoris sobre l’economia “silver”, a més de quatre tallers a les diferents comarques que integren el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Totes dues propostes sota el títol L’ECONOMIA SILVER, REVULSIU PER A LES ZONES RURALS.

Els webinars i tallers es dirigeixen al context emprenedor comarcal, així com també a agents de promoció econòmica que treballin amb el món rural, ja que pot ser molt interessant que entrin en contacte amb un camp que, pel que hem pogut anar observant, anirà a ser cada cop més rellevant.

Tant els Webinars com els Tallers comptaran amb l’assistència tècnica de l’equip de Plataforma50. Plataforma50 són un projecte capdavanter a nivell estatal pel que fa a l’assessorament a organitzacions cap a la “silveralització” de les seves activitats.

Per poder formalitzar la inscripció als webinars, cal INSCRIPCIÓ PRÈVIA.